Nordic Woodfibre

Nordic Woodfibre er en 40-årig gammel virksomhed, som er specialiseret i lamel emballage. Emballagen bruges til at beskytte kabeltromler, stålrør, eller emner der er lange, dyre og vejer meget. Produktet sælges til kunder i hele verden.

DMT blev kontaktet helt i starten af ide-fasen, og var med til at specialudvikle en komplet ny produktionslinje, som har resulteret i kapacitetsforøgelse, driftssikkerhed og kvaliteten på produktet.

Nordic Woodfibres udfordring:

En efterhånden ældre produktionslinje havde stort potentiale i forhold til optimeringer på kvalitet og omkostninger i driften. Der var tidligere blevet lavet ombygninger på produktionslinjen, som havde givet små besparelser på forskellige punkter. Men der var mulighed for større optimeringer, og derfor blev DMT engageret i den videre udviklingsproces.

Komplet ny produktionslinje

Claus Henriksen, Salg

I tæt samarbejde mellem DMT og Nordic Woodfibre blev nogle af kerneproblemerne og kerneområderne i produktionslinjen identificeret og sat fokus på. Der blev startet en udviklingsproces, hvor der var fokus på områder der kunne laves materialebesparelser og kvalitetsbesparelser. På DMT fik vi gennemprøvet forskellige ideer, og fik sorteret imellem blindgyder og gode unikke løsninger.

Løsningen er en komplet ny produktionslinje, som er ca. 32 meter lang og består af 9 moduler, som hver har til opgave at producere et ensartet produkt af høj kvalitet. Linjen består udelukkende af specialfremstillede maskiner, og indeholder blandt andet forskellige kraner, pallebaner, limningsanlæg, papirfremtræk, flyvende sav og udsugning. Linjen skal fødes med paller af truckfører, og herfra er processen fuldautomatisk indtil det færdige produkt ligger på pallen i slutningen af anlægget.

KUNDEN HAR ORDET

Nordic Woodfibre:

”I processen når vi testede vores koncepter af, fik vi bygget nogle små prototypeanlæg, hvad der gjorde at vi ret hurtigt kunne udvikle videre eller lukke nogle ting af ret hurtigt, og det har sparet os en hel del penge i den her proces.

Det var vigtigt for os at vi i processen endte med at kunne bygge anlægget op hos DMT, så vi gennemprøvede det i Randers, og når vi så var tilfredse der, kunne vi rive det gamle anlæg ned og inden for meget kort tidsrum, kunne vi bygge det nye anlæg op og komme i gang her i Hårlev.

Vi står nu med et anlæg som er højprofessionelt, højteknologisk, det laver den bedste kvalitet der ses på markedet. Det er særdeles konkurrencedygtige priser vi kan levere det til, og vi har kapacitet til hele klodens forbrug.”
Jens Jochumsen
Produktionschef, Nordic Woodfibre