Nørager Mejeri - robotcelle

Nørager Mejeri er en familieejet dansk virksomhed med egne produktionssteder i Danmark, Østrig, Rumænien og Storbritannien.

Med mere end 35 års erfaring med produktion og salg af hvide oste er de en af Nordeuropas største udbydere af salatost, Feta og Halloumi.

Nørager Mejeris udfordring

Medarbejderne sætter manuelt store tunge 16 kg konservesdåser i papkasser, som også manuelt skal rejses. Det indebærer mange manuelle håndteringer af produkterne, men også af pallerne før og efter pakning i papkasser.

Løsningen:

DMT blev kontaktet for at lave en komplet automatisk løsning. Den skulle minimere det manuelle arbejde, og samtidig sikre høj driftssikkerhed. Løsningen indebærer kasserejser, transportbaner, depalletering, pallemagasiner, isætning af konservesdåser i kasser, palletering af færdige kasser med produkt, mellemlag og til sidst vikling af paller.

Anlægget indeholder også en robot med et robothoved, som er specialdesignet til at kunne gribe og flytte de forskellige produkter.

KUNDEN HAR ORDET

Nørager Mejeri

"Der er blevet lavet en tidsplan for indkøring af det. Der har været nogle småjusteringer, men i bund og grund har det kørt fortrinligt hele vejen igennem. Tider er blevet overholdt, der har ikke været bump på vejen, som man siger. Det har i bund og grund forløbet rigtig professionelt.

Der er så meget manuelt arbejde i det, så er det forholdsvis hurtigt betalt tilbage, sådan et projekt her. Med DMT er der så kommet en yderligere optimering på banen. Vi skulle have sat en folievikler direkte efter det her pakkeanlæg, fordi man ellers skulle sætte pallerne på gulvet og have fat i dem igen og ind i en anden vikler, som står i en anden afdeling. Det er bare ikke optimalt. Nu er de klar til at sætte direkte ud i lastbilen. Det er noget af en optimering, som vi også kommer til at spare på."
Karsten Nielsen
Teknisk Chef, Nørager Mejeri